Slowcooking

Welkom in de wereld van de slowcooker!
De slow cooker is een toverpot die voor jou de lekkerste gerechten klaarmaakt. Ken je het oude petroleumstel nog van weleer? Dat is de voorloper op de elektrische slow cooker van vandaag, die in Amerika uitgevonden werd in de jaren 70. De slow cooker bestaat uit een pot, een (glazen) deksel en een verwarmingselement.
In landen als Amerika, Canada, Engeland staat in iedere keuken wel een slow cooker. Bij ons is het nu pas erg populair aan het worden! In een relatief korte tijd zien we in steeds meer huishoudens één of meerdere slow cookers. We steken elkaar aan met de heerlijkste gerechten.
En dat is niet voor niets. In de drukte van alle dag wordt er minder tijd besteed aan het bereiden van een gezonde maaltijd. Vanwege tijdgebrek kiezen we voor een snelle, makkelijk en vaak niet al te gezonde warme hap. Met een slow cooker in huis zet je met gemak een gezond en heerlijk pruttelgerecht op tafel.

Smakelijk en gezond

De slow cooker gaart het eten onder het kookpunt en op een constante tempratuur. Hierdoor blijven de voedingswaarden van de ingrediënten intact. Omdat de deksel op de pan blijft krijgen de smaken kans om goed samen te smelten. Een soep is om die reden veel smaakvoller dan een soep die je in tien minuten klaar maakt op het fornuis. En dat allemaal zonder dat je thuis hoeft te blijven!

De voordelen op een rijtje

 

  • Alle smaken en voedingsstoffen van je ingrediënten blijven behouden.
  • Je hoeft niet bij de slow cooker te blijven staan, je kunt de hele dag van huis. Je hoeft niet te roeren en het eten brandt niet aan.
  • Langzaam gegaard voedsel bevat veel meer smaak.
  • Voedingstoffen van de ingrediënten blijven behouden.
  • Er kan vetvrij eten in worden bereid.
  • Kies je een slow cooker met een timer, een echte aanrader, dan stel je de gewenste kooktijd in en valt daarna vanzelf over in de warmhoud stand. Een uurtje later thuiskomen is dan niet erg.
  • Het gebruik van een slow cooker is goedkoper dan andere traditionele kookmethodes. Ter vergelijking; een hete-lucht oven van 2500 Watt gebruikt gemiddeld 55 eurocent per uur. Een slow cooker van 250 Watt gebruikt gemiddeld 26 eurocent per 6 uur. Heb je ook nog eens het voordeel van zonnepanelen op je dak, dan kook je gratis.

Welke slow cooker past het best bij jou?

Vraag jezelf af voor hoeveel personen je gemiddeld kookt. Een vijf liter pan is bijvoorbeeld groot genoeg voor 4 tot 5 personen. Wil je eten overhouden waardoor je gerechten kunt invriezen? Kies je voor een digitale versie? Deze zijn wat duurder maar daarvoor geniet je van maximaal gemak.

Wil je een ronde binnenpan of liever een ovale? En wil je dat de binnenpan geschikt is om mee te bakken en te braden op het fornuis of in de oven? Wil je dat de binnenpan in de vaatwasser kan? Hieronder vind je een overzicht welke slowcooker het best geschikt is voor jou. Kom je er toch nog niet helemaal uit? Stuur ons dan een mailtje of loop gezellig een keer binnen in de winkel!

Ik kook voor maximaal 2 personen

Crock Pot 2.4L

Kook je voor 2 personen dan is de Crock pot traditional van 2,4 liter een uitstekende keuze. Deze pan dient handmatig ingesteld te worden op de hoge of lage stand en eventueel op de warmhoudstand.

Let op: De binnenpan kan niet op het gasfornuis, maar wel in de oven en vaatwasser.

Prijs: € 49,00.

Ik kook voor maximaal 4 personen

Crock Pot RVS 3,5L

Deze pan  heeft een inhoud van 3,5 liter en dient handmatig ingesteld te worden op de hoge of de lage stand of op de warmhoudstand.

De binnenpan kan niet op het vuur, maar kan wel gebruikt worden in de oven en kan bovendien in de vaatwasser.

Prijs: € 69,00.

Ik kook voor maximaal 5 personen

Crock Pot digitaal 4,7L

Deze pan is digitaal instelbaar en gaat na de kooktijd automatisch over naar de warmhoudstand. De timerfunctie is in te stellen van 30 minuten tot 20 uur

De keramische binnenpan kan niet op het vuur, maar wel in de oven en vaatwasser.

Prijs: € 99,00.

Ik kook voor maximaal 6 personen

Crock Pot DuraCeramic 5L

Deze pan is digitaal instelbaar en gaat na de kooktijd automatisch over op de warmhoudstand.

De binnenpan kan in de oven, op het fornuis (gas én inductie) en kan ook in de vaatwasser.

Prijs: € 139,95

Ik kook voor meer dan 6 personen

Crock pot DuraCeramic Sautee 6L

Deze pan is digitaal instelbaar en gaat na de kooktijd automatisch over op de warmhoudstand.

De uitneembare binnenpan kan in de oven, op het fornuis (gas én inductie) en kan ook in de vaatwasser.

Prijs: € 159,95

Ik wil dat mijn pan automatisch op de warmhoudstand gaat als het eten klaar is

Crockpot digitaal 4,7L of Duraceramic 5L

Wil je bij thuiskomst na het werk dan je eten klaar staat en warm is? Kies dan voor een slowcooker met een automatische warmhoudstand. Van de Duraceramic 5L kan de binnenpan op de het vuur, daar kun je dus je eten in aanbraden.

Prijs Crockpot digitaal 4,7L: € 99,00
Prijs Duraceramic 5L: € 139,95

Ik wil aanbraden op gas/inductie

Crockpot Duraceramic 5L of

Duraceramic Sautee 6L

Wil je jouw gerechten in de binnenpan van de slowcooker eerst kunnen aanbraden op gas/inductie? Kies dan voor de Crock pot DuraCeramic 5 liter of voor de Dura Ceramic Sautee van 6 liter.

Prijs Duraceramic 5L: € 139,95
Prijs Duraceramic 6L: € 159,95

Ik wil een ovale binnenpan

Crockpot TVS 3.5L of

Multicooker 5.6L

Wil je een ovale binnenpan dan kies je voor de slowcooker Rvs 3,5 liter, deze is alleen handmatig instelbaar en de binnenpan kan niet op het vuur (prijs € 69,-) of de mutlicooker 5,6 liter met verschillende functies als sauteren, slow cooken en braden, fruiten en stomen.

Prijs Slowcooker RVS 3.5L: € 69,00
Prijs Multicooker 5.6L: € 159,00

Hel's Kitchen Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, activiteiten en productnieuws van dé kook- en kadowinkel van Weesp!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest