Oma’s krentenbrood

Ingrediënten

  • 1 pond zelfrijzend bakmeel
  • 1 pond rozijnen
  • 100 gram margarine
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • melk

Benodigdheden

  • Mixer
  • Cakevorm

Het recept van oma’s krentenbrood is een tijdloze klassieker en wordt vaak doorgegeven van generatie op generatie. Dit eenvoudige recept komt uit het kookschriftje van de oma van Helma. Met enkele basis ingrediënten bak je in een mum van tijd het lekkerste krentenbrood. Het kan warm of koud, met een laagje roomboter worden geserveerd en past perfect bij een kopje thee of koffie. Oma’s krentenbrood is een heerlijk traditioneel brood dat vaak met Kerstmis of Pasen wordt gegeten.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de boter langzaam smelten, voeg alle ingrediënten toe en mix tot een glad en smeuïg deeg. Voeg tijdens het mixen beetje bij beetje wat melk toe om een mooi samenhangend deeg te krijgen. Vet een bakblik in en leg het deeg in het bakblik. Bak het krentenbrood in ruim een uur op 175 graden gaar en mooi goudbruin.

Laatste nieuwsbrieven