Madeleines

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1/4 tl zout
  • 150 gram fijne suiker
  • 1 el honing
  • 150 gram bloem
  • 1/12 tl bakpoeder
  • 130 gram boter
  • 1 tl vanille extract
  • rasp van halve citroen
  • boter om in te vetten

Benodigdheden

  • Madeleinevorm
  • Rasp
  • Mixer

 

Zelf Madeleines maken is super eenvoudig met dit heerlijke recept. De schelpvormige cakejes met buikje, zijn heerlijk zacht aan de binnenkant en lekker knapperig aan de buitenkant.

Wil je ze graag zelf een keer maken, gebruik dan dit basisrecept voor klassieke Madeleines. Wil je meer variatie en de Madeleines nog lekkerder maken? experimenteer dan eens met smaakjes als chocolade, pistachenootjes of frambozen. Met dit Madeleine recept kun je 25-30 Madeleines maken, maar kijk uit, want voor je het weet zijn ze allemaal op!

Bereidingswijze

Doe de boter in een pan en verwarm tot het gesmolten is. Doe ondertussen de eieren, de suiker, het zout, de honing, het vanille-extract en de citroenrasp in een kom en klop tot een romig geheel. Meng in een andere kom de bloem en het bakpoeder. Spatel het bloemmengsel door het eimengsel. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en meng dit door het beslag. Laat de kom afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C en vet indien nodig de Madeleine vormpjes in (siliconen bakvormen dienen alleen ingevet te worden bij het eerste gebruik).

Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag. Vervolgens bak je de Madeleines in 8 tot 12 minuten gaar. Als ze een mooi buikje hebben gevormd en de randjes goudbruin kleuren, zijn ze klaar. Haal de Madeleines met een lepel uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Laatste nieuwsbrieven