Appelcake uit de Slowcooker

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 gram suiker en een beetje voor over de appeltjes
  • snuf zout
  • 100 ml yoghurt
  • 110 gram boter
  • 290 gram speltbloem ( mag ook een ander soort)
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 3 appeltjes
  • 1 tl kaneel

Benodigdheden

  • Mixer
  • Schilmesje
  • Slowcooker

Appelcake uit de slowcooker is een heerlijk dessert dat gemakkelijk te maken is en perfect is voor een gezellige avond thuis. Het is een leuke manier om je slowcooker te gebruiken voor iets anders dan stoofschotels of soepen. Het maken van appelcake uit de slowcooker is eenvoudig en vereist slechts een paar ingrediënten. Serveer de appelcake uit de slowcooker warm met een bolletje vanille-ijs of slagroom voor een extra lekker dessert.

Bereidingswijze

De appels schillen en in parten snijden.
De suiker, zout en eieren opkloppen met de mixer.
Boter smelten en met de yoghurt al mixend bij de eieren voegen. Vervolgens de bloem, kaneel en bakpoeder erdoor spatelen.
De slowcooker invetten met roomboter en bakpapier erin.
Doe het beslag erin en druk de appelpartjes er speels in.
De slowcooker 3 uur op low zetten en wachten maar…..

Geef de cake een feestelijk tintje door er wat amandelschaafsel en poedersuiker overheen te strooien als het is afgekoeld en je de cake opdient.

Laatste nieuwsbrieven